Ανακοίνωση ΠΕΥ ΟΑΕΔ για απαράδεκτη δήλωση δημοσιογράφου


1971
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ 
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714 Α Θ Η Ν Α    
           Αθήνα, 30/4/2020                                 Α.Π. 103

Αγόγγυστα και χωρίς την παραμικρή διερεύνηση της πραγματικότητας, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή του:  «Αυτό τον ΟΑΕΔ τον κλείνεις όπως είναι και τον πετάς στη θάλασσα». Αφορμή στάθηκε η επιστολή εργοδότη προς τον ίδιο, σύμφωνα με την οποία ως απάντηση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κάλυψη τριών θέσεων εργασίας με επιχορήγηση, παραπέμφθηκε στην ικανοποίηση του αιτήματός του μετά από δύο μήνες.

Η ΠΕΥ ΟΑΕΔ αποδοκιμάζει την τοποθέτηση του δημοσιογράφου για το ύφος και το περιεχόμενό της,  καθώς  και για την απροκάλυπτη απαξίωση τόσο της προσπάθειας που καταβάλουν καθημερινά όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, όσο και του κοινωνικού έργου που επιτελείται από τον Οργανισμό.  

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τοποθέτηση του δημοσιογράφου δεν έχει αναφορά σε συγκεκριμένη πληροφόρηση και δε συνδέεται με πιθανούς σχεδιασμούς- πίσω από κλειστές πόρτες- για την επόμενη ημέρα του ΟΑΕΔ. Ωστόσο, δεν έχουμε ξεχάσει τις παλαιότερες απόπειρες κατασυκοφάντησης του Οργανισμού, στο βωμό της τότε επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησής του. Καλούμε τη Διοίκηση να πάρει δημόσια θέση  σε σχέση με την επίθεση του δημοσιογράφου, αποκαθιστώντας την υπόληψη, την υπευθυνότητα και τον υπερβάλλοντα ζήλο των συναδέλφων, τόσο διαχρονικά όσο και ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που όλοι βιώνουμε. 

 Ο Πρόεδρος       Η Γ. Γραμματέας
Γ. Καραούλης    Α. Κουρομιχελάκη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...