ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ – 24/2/2012

Με αφορμή τη κατάθεση του σχεδίου νόμου –εφαρμοστικός νόμος, αρμοδιότητας Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο οποίος  περιλαμβάνει τηνίδρυση ιδιωτικών γραφείων ευρέσεως εργασίας με διευρυμένη τοπική αρμοδιότητα – πολυεθνικές , καθώς  και επιχειρήσεις προσωρινής απασχόλησης, θέλουμε να καταγγείλουμε 

την απραξία του  προεδρείου του Δ.Σ. της Ομοσπονδίαςπου ενώ επίκειται η απαξίωση του Οργανισμού μας και παρά τις πάγιες θέσεις μας στα συνέδρια όπου εκφράστηκαν οι κατηγορηματικές αρνήσεις μας να δεχτούμε και να συνεργαστούμε με εταιρίες εκμετάλλευσης εργαζομένων (Π.Δ. 160/99 και νόμος 2956/01)απουσιάζει δια της σιωπής της!!!!!

Την αδράνεια τους και την απουσία ακόμα και μιας ανακοίνωσης για τους εργαζομένους που αγωνιούν και επικοινωνούν με όλους μας για να μάθουν το «τι μέλλει γενέσθαι», ιδιαίτερα σήμερα που η πρόταση του Οργανισμού περιλαμβάνει περικοπή 35% των οργανικών μας μονάδων.

Τουλάχιστον ένα οργανόγραμμα θα έπρεπε να έχει τεθεί υπόψη του αντιπροσωπευτικότερου συνδικαλιστικού οργάνου, που είναι η Ομοσπονδία των Διοικητικών υπαλλήλων του Οργανισμού.Ρωτάμε λοιπόν γνωρίζουν ποιες υπηρεσίες παραμένουν και ποιες καταργούνται ώστε να ενημερώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και αυτά με τη σειρά τους, τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε αυτέςΕάν δεν γνωρίζουν είναι τουλάχιστον αδιάφοροι εάν γνωρίζουν και δεν ενημερώνουν, δεν υπάρχουν λόγια !!!!!!!!!!!!!

Επειδή  λοιπόν θεωρούμε η Ομοσπονδία μετέβαλλε άποψη (κατά το παρελθόν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μετέφερε τις θέσεις του οργάνου στη διαρκή επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων – για τις εταιρίες προσωρινής απασχόλησης και τον τεμαχισμό του Οργανισμού, το 2001), ζητάμε έκτακτο συνέδριο Ομοσπονδίας με σκοπό να ενημερωθούν όλα τα μέλη, με σκοπό να επαναβεβαιώσουμε τις θέσεις μας για ένα ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!!!!!!!!

Και για να μην μας πούνε τώρα πως δεν είναι καιρός για συνέδριο, εάν κάποιοι έχουν μεταβάλει άποψη, να τοποθετηθούν δημόσια!!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...